Izjava o zaštiti osobnih podataka

 

Općenito

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korištenja stranica www.flexirent.hr (u nastavku web stranica) iznimno nam je važna. Za zaštitu osobnih podataka na našoj stranici odgovorno je trgovačko društvo Flexi rent j.d.o.o.

Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ( Uredba EU 2016/679 ) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka ( NN 42/2018 ).

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se isključivo na našu web stranicu, a ne i linkom povezane stranice.

 

Sigurnost

U svrhu zaštite Vaših osobnih podataka poduzeli odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere, koje kontinuirano nadograđujemo.

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Na našoj web stranici obrađujemo osobne podatke koje na našoj web stranici unosite samostalno.

Podaci se prikupljaju kroz dostupne web forme kada šaljete upit, tražite ponudu, za primanje obavijesti (newslettera) ili direktni kontakt s nama.

Obrada osobnih podataka nužna je za pružanje usluge najma vozila, te općenitih procesa u poslovanju.

Svi osobni podaci su prikupljeni temeljem propisa o zaštiti osobnih podatka i općih uvjeta o poslovanju.

Ukoliko zakonski propisi to nalažu, osobni podaci biti će dani na uvid predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

 

Podatke koje obrađujemo

 

U svrhu obrade vašeg upita ili rezervacije vozila:

- e-mail adresa, ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto, telefonski broj (mobilni ili fiksni broj)

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: neograničeno, osim ako je u tijeku ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva

 

U svrhu ugovaranja najma vozila:

- e-mail adresa, ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto, OIB, datum rođenja, osobna iskaznica / putovnica (broj i rok važenja), broj vozačke dozvole, izdavatelj i vrijeme važenja, broj kreditne kartice, telefonski broj (mobilni ili fiksni broj)

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: neograničeno, osim ako je u tijeku ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva

 

U svrhu informiranja o našim uslugama, proizvodima, popustima i akcijama, te poboljšanja naših usluga obrađuje se Vaša e-mail adresa.

Privolu možete povući u svakom trenutku pomoću opcije za odjavu koja je pri dnu našeg newslettera ili preko odgovarajuće postavke na Vašem korisničkom računu.

Pravna osnova: privola, dana suglasnost putem web forme ili fizičkog obrasca

Razdoblje pohrane: sve dok se privola ne povuče

 

U svrhu ispunjenja obrasca za kontakt - kontaktirajte nas - prilikom slanja kontaktnog obrasca obrađuju se podaci iz polja za kontakt:

- e-mail adresa, ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto, telefonski broj (mobilni ili fiksni broj ),

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: 1 godina, osim u slučaju ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva

 

U svrhu ispunjenja zahtjeva za ostvarivanjem Vaših prava obrađuju se podaci:

- e-mail adresa, ime, prezime, ulica i broj, poštanski broj, mjesto, OIB, telefonski broj (mobilni ili fiksni broj )

Pravna osnova: legitimni interes

Rok pohrane: 5 godina, osim ako je u tijeku ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva

 

Web kolačići:

Prilikom posjeta naše web stranice, kolačići (cookies) automatski prikupljaju neke osobne podatke poput IP adrese.

Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje web stranica bi bilo otežano ili nemoguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.

Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.

Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics i HotJar kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste web stranicu, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas.

Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html , te na https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy.

Napominjemo - web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.

Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

 

Unos i prijenos osobnih podataka

Prava koja Vam pripadaju:

  • Pravo na pristup - možete zatražiti potvrdu obrađuju li se Vaši podaci, u koju svrhu i u kojoj mjeri
  • Pravo na ispravak - kako biste promijenili netočane osobne podatke, kontaktirajte nas na email adresu i mi ćemo izvršite potrebne ispravke.
  • Pravo na brisanje - možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako svrha u koju su isti prikupljani više ne postoji, ako se radi o nezakonitoj obradi, ako obrada nerazmjerno zadire u Vaše zaštićene legitimne interese ili se obrada podataka temelji na Vašoj privoli koju ste povukli. Međutim, potrebno je uzeti u obzir o mogućem postojanju drugih razloga koji bi mogli biti protivni potpunom brisanju Vaših osobnih podataka, primjerice pohrana koja je zakonom izričito određena, postojanje, ostvarivanje ili obrana pravnih zahtjeva i slično.
  • Pravo na prijenos podataka – podatke koje ste nam ustupili i koje obrađujemo na temelju Vaše privole ili radi izvršenja ugovora, a njihova obrada se provodi automatiziranim putem, na Vaš zahtjev ćemo Vam iste proslijediti u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku. Ako je to tehnički izvedivo, možemo ih na Vaš zahtjev direktno prenijeti drugom voditelju obrade.
  • Pravo na ograničenje obrade - imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka:
    - ako osporavate točnost Vaših osobnih podataka, i to tijekom razdoblja koje nam omogućuje provjeru točnosti podataka
    - ako je obrada nezakonita, ali ste brisanje odbili i umjesto toga tražite ograničavanje obrade podataka
    - ako nam za predviđenu svrhu Vaši osobni podaci više nisu potrebni, a Vi ih još uvijek trebate za postavljanje ili obranu pravnih zahtjeva
    - ako ste uložili prigovor na obradu osobnih podataka očekujući potvrdu nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade Vaše razloge
  • Pravo na prigovor - obrađujemo li Vaše osobne podatke u javnom interesu ili obradu temeljimo na potrebama naših legitimnih interesa, možete uložiti prigovor na obradu podataka ako smatrate da postoji jači interes za zaštitom Vaših osobnih podataka. Prigovor na slanje marketinških materijala možete podnijeti u svako doba.
  • Pravo na žalbu - ako smatrate da smo prilikom obrade Vaših odobnih podataka prekršili propise o zaštiti osobnih podataka i time doveli do povrede Vaših interesa, prava i sloboda, molimo kontaktirajte nas kako bismo mogli razjasniti sva moguća pitanja.

Mi ćemo pružiti informacije o poduzetim radnjama najkasnije u roku od 30 dana od dana zaprimanja Vašeg zahtjeva.

Ukoliko je obrada zahtjeva složena ili se radi o velikom broju zahtjeva, taj rok se može produžiti za još 60 dana, ali ćemo Vas u tome slučaju izvjestiti o razlozima eventualnog produljenja roka.

Također, ukoliko nismo u mogućnosti postupiti po Vašem zahtjevu, o našoj odluci ćemo Vas izvijestiti, uz navođenje razloga za takvu odluku, te mogućnosti podnošenja pritužbe ili žalbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

U slučaju da su zahtjevi očito neutemeljeni ili pretjerani, osobito zbog njihovog učestalog ponavljanja, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova ili odbiti postupati po zahtjevu.

 

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave o zaštiti osobnih podataka i kolačićima, uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja ove Izjave, izuzev kolačića trećih strana.

Flexi rent j.d.o.o. zadržava pravo izmjene ove Izjave kako bi prenijela nove informacije o načinima na koje Flexi rent j.d.o.o. na svojim web stranicama štiti Vaše osobne podatke.

 

Za ostvarenje Vaših prava i svih dodatnih pitanja molimo kontaktirajte nas:

 

Službenik za zaštitu podataka:

info@flexirent.hr

 

Kontakt podaci voditelja obrade:

Flexi rent j.d.o.o.
Maksimirska cesta 282
10000 Zagreb
Telefon: +385 1 7888 123
E-mail: info@flexirent.hr